Het ruiterpaspoort

Wat is het ruiterpaspoort

Iedereen die een lesovereenkomst heeft met een FNRS ruitersportcentrum, waaronder dus ook Hippisch Centrum Dordrecht, krijgt een ruiterpaspoort. Je wordt dan meteen lid van de FNRS en vraagt meteen het ruiterpaspoort aan. Het ruiterpaspoort krijg je vanzelf thuisgestuurd en jij bent de enige die dit weer kan stopzetten.

Het ruiterpaspoort is bedoeld voor alle manegeruiters die rijden bij Hippisch Centrum Dordrecht en andere FNRS Ruitersportcentra. Ook voor pensionruiters bij ons op stal is er de mogelijkheid om een ruiterpaspoort aan te vragen of een FNRS proef te rijden.

Is het ruiterpaspoort belangrijk?

Hippisch Centrum Dordrecht heeft een aantal verplichtingen, omdat onze manege is aangesloten bij de FNRS. Dit houdt onder andere in dat je als ruiter beter beschermd wordt op het gebied van veiligheid, maar dat er ook (via de manege) eisen gesteld worden aan verzekeringen, het niveau en ervaring van het personeel, de verzorging van de dieren enzovoort.

Het ruiterpaspoort is een landelijk erkend document waarmee je diploma’s kunt behalen op verschillende sportgebieden, waaronder dressuur, springen, buiten rijden en mennen. Ook kan je via het ruiterpaspoort deelnemen aan carrouselwedstrijden en diverse cursussen die door de FNRS georganiseerd worden. En als je winstpunten rijdt in de F-proeven, wordt dit aangetekend in het ruiterpaspoort. Altijd handig als je in de vakantie bijvoorbeeld ergens anders een buitenrit gaat maken; dan kan men zien op welk niveau jij rijdt.