Wedstrijden

Hippisch Centrum Dordrecht organiseert regelmatig wedstrijden voor alle niveaus en alle leeftijden. We hebben de volgende indeling:

1. BIXIE Proeven

Om de ruiters en amazones van de half-uurs-lessen voor te bereiden op de FNRS wedstrijden, organiseren wij bixie proeven.

Dit is een veilige manier van leren omgaan met spanning, leren hoe een wedstrijd werkt, beoordeeld worden door een jury, het meemaken van een prijsuitreiking en alles wat met het rijden van een wedstrijd te maken heeft.

Hoe werkt dit?

Ongeveer een week voor de wedstrijddatum worden de startlijst en de dressuurproef bekend gemaakt zodat de deelnemer zich goed kan voorbereiden.

De deelnemers die een half uur voor hun starttijd aanwezig moeten zijn, melden zich in de kantine. Daarna komen ze met 4 tegelijk in de grote baan, rijden los en aansluitend hun proefje.

De pony’s worden door bijlopers vastgehouden; de proef wordt voorgelezen.

De tijden van de prijsuitreiking – die in de kantine plaatsvindt – worden op de startlijsten bekend gemaakt. Iedere deelnemer krijgt een rozet en een protocol waarop de waardering van de proef staat.

De prijs voor deze wedstrijd bedraagt €12,50.

2. F Proeven

Voor iedere ruiter die in de uurs lessen rijden. worden wedstrijden georganiseerd die vallen onder de reglementen van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra).

FNRS wedstrijden zijn officiële wedstrijden waarmee je punten op je ruiterpaspoort kunt behalen waardoor je in niveau kunt stijgen. Deze wedstrijden zijn er om de ruiters de kans te geven hun kennis en kunde te laten zien aan een jury en kunnen hier leuke prijzen mee winnen. Hippisch Centrum Dordrecht organiseert iedere maand deze FNRS wedstrijden om de teamspirit tussen ruiters te vergroten, om ruiters, jong en oud, te stimuleren en hun de kans te geven om ervaring op te doen op het gebied van wedstrijden. Het grootste deel van de FNRS-ruiters rijden met een manege paard.

De dressuurproeven lopen van F1 tot en met F21; bij de lagere proeven hoort ook het leren van theorie over paarden en paardrijden. Je moet dan een echt examen doen.

De prijs voor deze wedstrijd bedraagt €12,50.

3. KNHS – wedstrijden

Voor de pensionklanten en ruiters van buiten onze manege, organiseert onze Landelijke Rij Vereniging & Ponyclub Hippisch Centrum Dordrecht de wedstrijden die vallen onder de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Hierbij rijd je voor winstpunten en kan je zo je niveau doen stijgen. Deze wedstrijden zijn voor mensen met een eigen paard of pony. Wil je lid worden van onze vereniging stuur dan een mail naar hcdordrecht@hotmail.nl

De dressuurproeven zijn verdeeld in de volgende klassen: B [ beginnend ], L [lager], M [ midden], Z [ zwaar], ZZ [zeer zwaar], Prix St-George, Intermediair en Grand Prix.

Doe jij mee?

Wil jij ook graag meedoen met wedstrijden, maar heb je dit nog nooit gedaan? Vraag eens aan jouw instructrie of aan ons personeel hoe je je kan aanmelden en wat er allemaal bij komt kijken. Jouw instructrie kan je ook gelijk vertellen op welk niveau jij het beste kan starten met jouw paard.